Vyhledej
Královédvorská Arnika > Sport

Na tričkách pro malé gladiátory budou 130 let staré obrazy rakouského malíře

Redakce / 1.08.2021
Ve Dvoře Králové je silná základna dětí, které jsou úspěšné v běžeckých překážkových závodech - tzv. OCR (Obstacle course racing), v našem kraji to jsou zejména závody Gladiátor race. Děti jsou ze Sokola, ale i z dalších sportovních oddílů ve městě. Rozhodli jsme se pro tyto děti pořídit funkční dresy. Pomůžete nám?

FOTOGALERIE - Na tričkách pro malé gladiátory budou 130 let staré obrazy rakouského malíře

Při hledání podoby dresů jsme narazili na krásné latinské heslo "Per aspera ad astra", česky "Přes překážky ke hvězdám"... heslo, které děti může provázet nejen sportem, ale celým budoucím životem. Hledali jsme dál a přemýšleli nad designem. A objevil se POKLAD! Velkolepé dílo rakouského malíře Karla Wilhelma Diefenbacha, který se svým žákem Hugo Höppenerem namaloval ve Vídni v roce 1893 neuvěřitelných 68 (!!) metrů obrázků právě pod názvem "Per aspera ad astra". Je to vlys/siluety lidí ve všech možných sportovních pozicích. O podobě dresů tak bylo rozhodnuto. Finální grafiku následně do moderní podoby zpracovala grafička Eliška Karešová, které se do celkem 4 variant podařilo vtěsnat ty nejkrásnější části uměleckého díla. 

V grafice jsou i místa pro loga sponzorů, což se někomu nemusí líbit. Jsou tam ale naprosto záměrně. Oddílům, které děti tak skvěle připravují, nechceme odčerpávat finance určené na trénování, soustředění, nářadí a pomůcky. A protože kvalitní dresy jsou drahé, rozhodli jsme se zkusit najít několik firem, které by výrobu triček podpořily a umožnily tak, abychom mohli zadat výrobu triček i pro děti, které by si takové dresy jinak nekoupily. Právě pro takové firmy jsou místa na spodní části dresu. Velikost je spíše symbolická - jako poděkování. Děti tak rozhodně nebudou vypadat jako křižovatka za kostelem :-) Chceme však, aby si i děti uvědomily, že vše má svoji hodnotu. Pokud byste takto rádi malé gladiátory podpořili, volejte na číslo 732 521 835

Krásné dresy můžete mít i vy!

Rádi bychom, aby každý závodník dostal na sezonu za dostupnou cenu tričko, krátké elasťáky a čelenku. Ve stejné grafice je však možné si objednat i další oblečení - mikiny, bundy, volná trika, dlouhé kalhoty, dokonce i cyklodresy. Proto jsme se rozhodli, že v navržené krásné grafice nabídneme i veřejnosti. Vybrat si můžete naprosto COKOLIV z katalogu firmy APER, která bude vše vyrábět (katalog zde: https://www.aper.cz/fitness/ ). Vše se vyrábí individuálně metodou sublimačního tisku přímo na látku. Logo Sokola na hrudi je možné nahradit logem jiného oddílu a nebo jmenovkou. K cenám na webu uvedeným je však potřeba připočíst DPH (21%) a také vámi zvolenou libovolnou částku, která následně zůstane jako příspěvek na výrobu dresů pro děti, na cesty a startovné na závodech. Závodníci ze Dvora Králové se tak na gladiátorských závodech vždycky snadno najdou :-)

V příloze najdete celkem 4 různé grafiky a 4 barvy. Obrázek s barvou není svázaný! Grafiku - tedy varianty obrázků - si bude moci vybrat každý ze všech 4 variant. 

V úterý by také měla dorazit sada oblečení na vyzkoušení. K dispozici bude určitě ve čtvrtek v parku u altánku v 16:15. Pokud dorazí dříve, tak to sem do článku dopíšeme. 

Věříme, že všem kdo se rozhodnou malým závodníkům pomoci, budou dělat radost jako třeba Tomáš Erban, který na jaře vyrazil na první Gladiátorské závody a ihned vyhrál. Na druhých závodech svoji ze Sokola vytrénovanou všestrannost a skončil čtvrtý.  


Jan Holan
732 521 835


Související články
Krutá trať, drsné překážky, bahno, voda a velké odhodlání! To jsou Královédvorští účastníci závodu GLADIÁTOR RACE hned ve 3 fotogaleriích!
Na milovický tankodrom se chystají tisíce Gladiátorů
Gladiátor race v Josefově v obležení Sokolů ze Dvora Králové nad Labem
Letošní série závodů Gladiátor race začíná opět v zimním Josefově!
Gladiátor race RUN TRIUMPHALIS otevírá svoje brány závodem v Hradci Králové!
Extrémní překážkové závody Gladiátor race budou tento víkend opět v Jaroměři-Josefově!
Dvůr Králové má novou gladiátorskou hvězdu! Tomáš Erban přišel, viděl a zvítězil!
Prázdninové podvečerní tréninky a výlety do Gladiátorské arény - přidejte se k nám
Královédvorská gladiátorská parta roste, má krásné nové dresy a k tomu i titul Mistryně republiky
Nový sportovní oddíl ve Dvoře Králové nad Labem OCR - překážkové sporty
Ve středu 6. září je den otevřených dveří v OCR areně. Přijďte si z dětmi zkusit, zda by je bavil překážkový sport
Vaše komentáře

Přečteno 484x