Vyhledej
Královédvorská Arnika > Služby občanům > Neziskovky

Královédvorská Arnika hodnotí rok 2021

Redakce / 19.12.2021, Dvůr Králové nad Labem, arnika.kralovedvorsko.cz
Konec roku se kvapem blíží a začíná se bilancovat. Co se podařilo, co ne, z čeho můžeme mít radost a kde je potřeba se polepšit.

FOTOGALERIE - Královédvorská Arnika v r. 2021

Po většinu roku jsme byli brzděni ochrannými opatřeními v souvislosti s pandemií COVID-19. 

I když jsme z toho byli v některých obdobích hodně skleslí, přece jen, ohlédneme-li se za uplynulým rokem, byly i chvíle, kdy jsme byli spolu s našimi klienti opravdu šťastní. Hodí se zavítat na náš web, listovat krok po kroku zpět a připomenout si, že toho pěkného nebylo zase tak málo. 

Zatímco jsme si v lednu stýskali, že není co dělat, protože se to prostě nesmí, už v únoru se jsme začali jsme přemýšlet, jak využijeme finanční podporu našich tradičních sponzorů.

Nadešel březen, kdy tradičně vítáme jaro. Letos jsme 31. 3. rozvezli velikonoční nadílku do Diakonie a do Domova důchodců Roháčova. Tam pro nás a hlavně pro klienty přišla zahrát a zazpívat kapela Dvorský výběr. Akce byla moc povedená, k čemuž přispělo i dlouho očekávané krásné počasí. 

Podle stejného scénáře probíhalo vítání i v Domově Sv. Josefa, jen o něco později - 21. dubna 2021. Do třetice všeho dobrého se totéž odehrálo 25. května ještě v Diakonii. Velké díky Dvorskému výběru pana Štěpána Robka. Kam přijdou, tam je příjemně.

V červnu se opět rozeběhly nákupy, při kterých doprovázíme klienty jednou měsíčně a na závěr posedíme v některé z dvorských restaurací. V červnu jsme byli s klienty na prvním koncertu, když pro DSJ Žireč uspořádalo benefici Altán Trio v Jaroměři.

A už jsme chystali naši největší a organizačně nejnáročnější akci: Vítání léta v Žirči. Dostavili se na ni nejen klienti ze Žirče, ale i z Diakonie Dvůr Králové. Hudbou nás opět těšil Dvorský výběr a další zábavu obstaraly Sestry Chalupovy, se kterými jsme s nostalgií vzpomínali na staré časy, tehdejší zvyky a módu. Pečené prase, pivko i další nápoje spolu s různými domácími moučníky už bývají na této akci samozřejmostí, na kterou se klienti i my těšíme.

Trvalo jen pár dní a ustrnuli jsme nad neštěstím, které se prohnalo v podobě tornáda částí Moravy. Na popud jedné z nás, která tam má své blízké, jsme rozjeli sbírku na pomoc jedné rodině z Lužic. Dojalo nás nejen to, jak štědří umí lidé být (mohli jsme na pomoc Janíkovým odeslat 88.900 Kč), ale také to, že v nás jako zprostředkovatele této pomoci měli lidé důvěru. 

Během léta jsme s klienty navštívili parkurové závody na Zálesí, pár koncertů, filmových představení a několikrát jsme s nimi po nákupech poseděli v kavárně, doprovodili je na Bylinkobraní a zazpívali si s nimi při podzimním posezení v Diakonii (tentokrát hrál p. Zvára s kamarádem)…a už je tu znovu COVID-19 a s ním spojená omezení. Mrzí nás, že se s klienty nemůžeme setkávat na vánočních posezeních, ale nenaděláme s tím nic. Musíme hledět dopředu, věřit, že co přišlo, jednou také odejde a my se budeme zase setkávat při různých milých příležitostech. 

Děkujeme všem dobrovolníkům a jejich rodinám a kamarádům, příznivcům dobrovolnictví a tradičním sponzorům za to, že se podílejí na akcích Královédvorské Arniky, za to, že nás finančně podporují. Jsou to zejména Město Dvůr Králové nad Labem, zaměstnanci JUTY, BOSTECH, s.r.o., Malus, s.r.o., Martina Juhošová.

Společně můžeme dosáhnout víc než každý sám.

Přinášíme radost do života našim klientům, ale tím i sami sobě.

Dobrovolnictví je tu pro každého, kdo má zájem. 

Kateřina Krobotová

Další články Královédvorská Arnika

Související články
Podívejte se na video a fotky z největší letošní akce Královédvorské ARNIKY
Vaše komentáře

Přečteno 223x